Magyar English


A legjobb játékok húsvétra

Szeretnéd felejthetetlen örömmel megajándékozni gyermekedet húsvétra? Amellett, hogy ilyenkor számos közös programmal tehetitek szorosabbá a családi köteléket, érdemes a legjobb ajándékokat is belecsempészni a nyuszi kosarába. De mik is legyenek azok? Olvasd el tippjeinket!

Mennyi játék kell egy gyerekszobába?

Benned is már többször felmerült a kérdés, hogy mennyi játékra van szüksége gyermekednek ahhoz, hogy a korának megfelelő fejlettségi szintet minél gördülékenyebben elérje? A válasz nem a mennyiségben, hanem a minőségben rejlik! Olvass tovább!

Tanítsd meg gyermekedet sakkozni!

A sakkozás szórakozás, sport, játék és végeláthatatlan számítási rendszer egyben, ami megtanít küzdeni, nyerni és veszíteni, miközben fejleszti a jellemet és a szellemet. Ha egy igazi komplex készlettel szeretnéd meglepni gyermekedet, a sakk a kiváló választás! Olvasd el, hogy miért!

Tavaszváró játékok

Közeledik a tavasz, és egyre melegebb napoknak nézünk elébe. Érdemes a napsütéses órák minden pillanatát kihasználni, és a lehető legtöbb időt a friss levegőn tölteni, ugyanakkor nem szabad akkor sem csüggedni, ha éppen négy fal közé szorít az időjárás. Összeszedtünk néhány tavaszváró programot és játékot, melyekkel felkészülten lépsz majd be gyermekeddel a virágzás és zöldülő fák időszakába.

Etikett játékosan!

Minél előbb elsajátítja gyermeked az illemszabályokat, annál könnyebb dolga lesz a későbbiekben, mikor óvodába, iskolába megy. Az etikett bemutatásában azonban nemcsak számos mese, de például a szerepjátékok is nagy segítségedre lesznek. Olvass tovább!

Kütyühasználat: mikortól és mennyi ideig engedjük

A technológia térhódítása a gyermekeket is elérte, ezáltal pedig egyre fiatalabb korban találkoznak a digitális eszközök repertoárjával. Összeszedtük az ezzel kapcsolatos tudnivalókat, ezáltal könnyebben megállapíthatod, hogy gyermeked számára mi a megfelelő mérték. Olvass tovább!

Valentin-nap a gyerekek nyelvén

Lehet szeretni vagy nem szeretni a Valentin-napot, de tény, hogy egyre többen tartják meg a maguk módján a szerelem és szeretet ünnepét, ami remek apropó a kicsiknek egy kis közös foglalkozásra és az érzéseik, azon belül is a szeretet kifejezésének gyakorlására.

A legjobb játékok a hideg időszakra

A téli időszakban is kifejezetten fontos, hogy gyermeked sokat játsszon a friss levegőn, de olyankor sem kell letenni a mókáról, amikor négy fal közé szorultok! Összeállítottunk egy listát, amiben a legizgalmasabb benti és kinti játékok szerepelnek, amelyekkel biztosan izgalmas telik majd az idő. Olvass tovább!

Tanítsd meg kreatívan gondolkodni gyermekedet!

A kreatív gondolkodás és fantázia kifejezetten fontos a gyermekek személyiségfejlődése szempontjából, hiszen amit átélnek képzeletben, az segíti őket a való világban kialakult hasonló szituációk megoldásában is. Olvasd el, hogyan vezetheted rá gyermekedet, hogy kreatívan és fantáziadúsan gondolkodjon!