Magyar English


A gyurmázás fejlesztő hatása

A gyurmázás mindig is töretlen népszerűségnek örvendett a kicsik és nagyok körében, ami nem csoda, hiszen a kreatív móka kikapcsolja és szórakoztatja a gyermekeket, mindemellett pedig számos készséget is fejleszt. Összegyűjtöttük, hogy mi mindenre jó ez a kézműves program, olvasd el!

Így szoktasd be gyermekedet a bölcsibe, oviba!

Már csak néhány nap, és elérkezik az oviba, bölcsibe szoktatás időszaka, ami gyermeknek és szülőnek egyaránt megpróbáltatás lehet. Bojti Andrea gyermekpszichológus segítségével összeszedtünk néhány gondolatot, amelyek segítenek elindulni ezen az olykor rögös úton. Olvasd tovább!

Hangolódjatok a sulira fejlesztő játékokkal!

Hamarosan nyílnak az iskolák kapui, és ismét számos új élménnyel találkozik majd gyermeked a mindennapokban. Mutatunk néhány játékot, melyek segítségével ráhangolhatod őt a kezdődő tanévre, ezáltal gördülékenyebben tud majd igazodni új napirendjéhez. Olvasd el bejegyzésünket, és egyszerűsítsd le neki a folyamatot!

Így állítsd össze gyermeked tanévkezdő csomagját!

Szerezz be mindent, amire kisgyermekednek szüksége lesz az oviban vagy alsó osztályosként! Összeszedtük évekre lebontva, hogy mik azok az alapfelszerelések, amik nem hiányozhatnak a kis táskából, olvass tovább, és segítségeddel felkészülten vág majd bele az új kalandokba szeptemberben gyermeked.

Tanítsd meg gyermekedet helyesen bocsánatot kérni

Szülőként gyakran kérjük arra a gyermekeket, hogy kérjenek bocsánatot, ha szabályt szegtek, esetleg megbántottak valakit, azonban addig, amíg nem értik meg igazán, hogy miért van erre szükség, a kimondott szavaknak nincs meg az igazi ereje. Bojti Andrea gyermekpszichológus segítségével összeszedtük, hogy mire fontos odafigyelned szülőként, hogy mielőbb megértse csemetéd ezt a folyamatot. 

Játékok a nyári szünidőre

A nyári szünidő a kikapcsolódásról, szórakozásról szól, ám ezek mellett - a megfelelő programok kiválasztásával - észrevétlenül segítjük gyermekünk fejlődését. Összeszedtük a legizgalmasabb játékokat, amikkel biztosítod gyermeked számára a tartalmas időtöltést a meleg nyári napokra. 

Olimpia a gyerekszobában

Az emberiség talán leghíresebb sporteseménye következik, ahol minden nemzet az övéinek drukkol a lelátókról, illetve a képernyőkön keresztül. Ez a hangulat, az izgalmas drukkolás és – szerencsés esetben – az örömteli ünneplés a gyerkőcökre is hatással van. Ne is csodálkozz rajta, ha a gyerekszobába lépve egy olimpiai verseny kellős közepében találod magadat!

Móka és fejlődés egyben: homokozás

A homokozás egy időtlen játék, a kisebb és nagyobb gyerekek között is nagy népszerűségnek örvend. A homokozóban töltött idő azonban nemcsak a napi szórakozásért felelős, de számos módon fejleszti is gyermekedet. Bojti Andrea gyermekpszichológus segítségével összeszedtük, hogy mi mindenre jó ez a kikapcsolódási forma, olvasd el te is!

Így tanítsd meg kismotorozni gyermekedet!

A kismotorozás élménydús szórakozást biztosít a gyermeknek, emellett pedig jelentősen megkönnyíti a mindennapi közlekedést is. Az örökmozgó totyogók ugyanis nem szívesen ülnek sokáig a babakocsiban, de a sétálás sem megy még teljesen gördülékenyen nekik. Olvasd el, hogyan taníthatod meg neki a kismotorozás rejtelmeit, és induljatok is útnak!
Népszerű bejegyzések


Ne maradj le exkluzív tartalmainkról, ajánlatainkról!
Iratkozz fel a hírlevelünkre:
Kövess Facebookon!