Magyar English


5 tipp, hogyan szervezz fergeteges szülinapi gyerekzsúrt!

- Blog

Szülőként rádöbbenünk, milyen gyorsan rohan az idő. Az az édes pici baba, aki szinte még csak most született, egy szempillantás alatt ovis, netán kisiskolás lett, és büszkén várja az újabb és újabb szülinapját, amikor ismét eggyel több ujjacskával mutathatja mindenkinek, hogy hány éves.

Tegyük különleges élménnyé ezt a fontos évfordulót! Néhány jó tanáccsal és ötlettel nagy örömet okozhatsz csemetédnek és a kis vendégeinek. Lássuk, mire érdemes figyelni, hogy egy szuper szülinapi bulit szervezhess a kicsiknek!

  1. Találd ki a buli témáját!

A gyerekeknél nagy sikere van annak, ha egy gyerekzsúrnak témája van. Az első lépés, hogy ezt kitaláld, majd eköré szépen fel lehet építeni a buli részleteit. A téma lehet bármi: autó, foci, ló, cica, Disney, Barbie, minyonok, Star Wars vagy szuperhősök is. Ha a gyermeked kedvenc mesehősét választod, az biztos út a sikerhez. A téma visszaköszönhet a terítékben, lufikban és egyéb dekorokban, finomságokban, játékokban, és – ami a legalapvetőbb – a szülinapi tortában.

 

  1. Terülj-terülj, asztalkám!

A gyerekek a játék hevében valószínűleg nem lesznek nagyétkűek, de gondoskodj enni- és innivalóról is! A meghívott gyerekek szüleitől érdeklődj időben, hogy van-e esetleg valamilyen ételallergiája vagy érzékenysége a csöppségeknek. A sok futkározás közben emlékeztesd a lurkókat arra, hogy igyanak is kicsit, mert könnyen kiszáradhatnak. A Hangszál szívószálakkal nem lesz nehéz rávenni őket a hidratálásra, ugyanis ezek a speciális szívószálak kortyolás közben különböző élethű állat- vagy járműhangokat adnak ki, amit nagyon élveznek. A nagy kavarodásban célszerű megjelölni a gyerekek poharát, hogy később is mindenki megtalálja a sajátját. Ehhez használhatsz témába illő matricát, a választék óriási: van Jégvarázsos, unikornisos, Mancs őrjáratos és sok egyéb témájú matrica is.

 

  1. Móka és kacagás minden mennyiségben

A kicsik imádni fogják, hogy együtt játszhatnak, és valószínűleg feltalálják magukat ezen a téren, de te is tartogathatsz nekik pár meglepetés játékot a biztonság kedvéért. A programokat igazíthatod a szülinapi zsúr témájához, de el is rugaszkodhatsz tőle. A lényeg, hogy a gyerekek élvezzék! Szerezz be olyan társasjátékot (pl.: Hedbanz), kártyát, szép idő esetén szabadtéri játékot, amivel egyszerre mindenki játszhat, és megfelel az életkoruknak. Az arcfestést is kifejezetten élvezik a kicsik, ebben is könnyen követheted a szülinap témáját. Biztosan izgatottak lesznek a gyerekek a tombolától is, de itt fontos, hogy mindenki nyerjen valamit. Nem kell nagy dologra gondolni, hiszen egy kis édesség, buborékfújó, mintás radír vagy lemosható gyerektetoválás bőven elég az örömükhöz.

 

  1. Party kellékekkel fokozd a hangulatot!

A kellékek egyben szórakoztatóak és igazi szülinapi atmoszférát teremtenek, csak ki kell választani a legmegfelelőbbet. Egy gyerekzsúron mindig nagy sikert arat a temérdek mennyiségű lufi, ráadásul nem csak különböző színekből és mintákból válogathatsz, hanem akár világítósat vagy különböző formájú darabokat is vásárolhatsz. Az extra élményért héliummal is megtöltheted a léggömböket, vagy nyári szülinapon vízibombának is tökéletesek. Az ünnepelt és a vendégek örömére világító és egyéb party szemüvegeket és színes szerpentinsprayt is beszerezhetsz, ezeket egyszerűen imádni fogják a kicsik.

 

  1. Előrelátás és figyelem

Egy csapat gyerek a szülinapi buli forgatagában bizony komoly felfordulást tud csinálni, ez teljesen természetes önfeledt játék közben. Ha valamire mégis nagyon szeretnél vigyázni, esetleg törékeny vagy balesetveszélyes tárgy van elől, azt helyezd addig biztonságba mindenki érdekében, a szülinapozás közben pedig fél szemmel mindig figyelj a gyerkőcökre! Ha a gyerekek szüleit is vendégül látod, vagy egy barátnőt, családtagot is áthívsz magatokhoz, akkor ők is tudnak segíteni a kicsik felügyeletében.


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!