Magyar English


A legjobb játékok a hideg időszakra

- Blog

A téli időszakban is kifejezetten fontos, hogy gyermeked sokat játsszon a friss levegőn, de olyankor sem kell letenni a mókáról, amikor négy fal közé szorultok! Összeállítottunk egy listát, amiben a legizgalmasabb benti és kinti játékok szerepelnek, amelyekkel biztosan izgalmas telik majd az idő. Olvass tovább!

 

Irány a friss levegő!

A hidegebb napokon is fontos a friss levegőn töltött idő, amit könnyedén feldobhatsz a megfelelő játékokkal. Egy labdajáték pillanatok alatt felpezsdíti a résztvevőket, akár kosárról, fociról vagy labdadobálásról legyen szó. Ha pedig inkább egy ügyességi játékot adnál gyermeked kezébe a kint töltött percekre, egy ugrálókötél vagy hullahopp karika a megfelelő választás. Ezek nemcsak mozgásban tartják csemetédet, de egyensúlyérzékét, koncentrációs és koordinációs érzéket is fejlesztik, mi több a kellemes fáradtság sem marad majd el nap végén.

 

Puzzle, az univerzális játék

Egy kirakós készlet segít tartalommal megtölteni a mindennapokat, ráadásul készségeiteket is alaposan megdolgoztatja.

Egy puzzle megalkotásával tehát nemcsak egy mesebeli új dísszel lesztek gazdagabbak, de a következő területeken fejeszti is a résztvevőket a tevékenység: 

  • figyelem,
  • vizuális észlelés,
  • tájékozódás térben és síkban,
  • kézügyesség, finommotorika,
  • térlátás,
  • monotóniatűrés,
  • kitartás,
  • logikai gondolkodás.

Tipp: Segítünk, hogyan válaszd ki a tökéletes darabot! Olvasd el itt!

 

Elő egy mesével!

Bizonyított tény, hogy a történetmesélés csodákat hoz egy gyermek életébe, hiszen egy klassz mese mentálisan stimulál, csökkenti a stresszt, új tudással ruház fel, karbantartja a memóriát, és mindeközben növeli a koncentrációs készséget is! Ha szeretnéd gyermekeddel megszerettetni az olvasást, és elérni, hogy egy rendkívül izgalmas benti tevékenységgé váljon az számára, tedd különlegessé! Olvassatok közösen, esetleg engedd, hogy ő meséljen neked egy történetet, vagy vess be egy igazi klasszikust, a diavetítőt. Utóbbival igazi mozihangulatot varázsolsz otthon, amivel nemcsak lekötöd a résztvevőket, de a meseolvasás minden pozitív hatását is kifejted vele.

Tipp: Kíváncsi vagy, melyik 10 diamese a legnépszerűbb? Nézd meg itt!

 

Hívd játékra az egész családot egy klassz társassal!

Egy társasjáték az egész család számára szórakoztató, ráadásul célzottan fejleszted is a megfelelő készlettel a résztvevőket! Ha például szeretnéd logikai kihívás elé állítani gyermekedet, egy ThinkFun játék garantáltan jó választás, melyben az egyre nehezedő feladványok során igazi agytornával néz majd szembe.

Szeretnéd inkább a kommunikációt középpontba állítani? Az Activity, a Dixit és a Betűkocka is fergeteges szórakozással egybekötve dolgoztatja meg ezt a területet. A Go Master Youtubers pedig nemcsak ebben segít, de a generációkat is összeköti, hiszen a játékmenet során mindenkinek youtuberré kell válnia. Ugye, milyen izgalmas?

 

A memóriafejlesztés se maradjon el! A Memóriadóval például egyre hosszabb számsorokra kell visszaemlékezni, miközben kacifántos feladányok vonják el a játékosok figyelmét, de a Memory kártyajátékkal sem lőhetsz mellé, amiben a felfordított lap párját kell megtalálni. A kisebbeknek pedig horgászattal egybekötve fejlesztheted ezt a készségüket a Halacskázó társassal, amiben szintén a párok megtalálása a cél.

 

Képek forrása:1, 2


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!