Magyar English


A legjobb játékok egy izgalmas utazáshoz

- Blog

Hosszú útra indultok, és azon tanakodsz, mivel tehetnéd felejthetetlenül izgalmassá gyermeked számára az utazással töltött órákat? Naná, hogy egy úti társasjátékkal! Összeszedtük a legklasszabb készleteket, amelyek olyannyira lefoglalják majd a kis játékost, hogy észre sem veszi, hány óra telt el az úticélig! 

Nemcsak az a közös ezekben a készletekben, hogy akár órákra is lekötik a játékosok figyelmét, hanem az is, hogy a hasznos időtöltés közben fejlődnek a készségeik, és logikájuk megdolgoztatása is előtérbe kerül.

 

Gondolkodást, logikát fejlesztő játékok

A gondolkodás fejlesztése azért nagyon fontos, mert ezáltal elősegíthetjük, hogy gyermekünk képes legyen a fogalmak elvonatkoztatására, következtetések levonására, valamint a megoldások feltárására is. Ezen tevékenységek sorozata pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a csemeténk felnőve hatékonyan meg tudja tervezni mindennapjait, de ahhoz is, hogy a logikát megkívánó feladatokban örömmel vegyen részt, vagy az iskolában a reál tantárgyakkal való ismerkedés során sikerélmények érjék.

A Thinkfun® Shape by Shape logikai játéka egy remek választás a hosszú utakra, ami gyermeked logikája mellett még térlátását is fejleszti. A 60 feladványt tartalmazó készletben az a feladat, hogy a játékos lefedje a játéktáblát változatos formákkal úgy, hogy passzoljanak egymás mellé a darabok. Ez azonban nem annyira egyszerű!

 

Egy kétszemélyes társasjátékot keresel? A 3 az 1-ben játékunk remek útitárs lesz számotokra, ami három mágneses táblával felszerelt készlet. Egy sakkot, egy kígyók és létrák feladványt, valamint a híres ki nevet a végén játékot tartalmazza, így választhattok is, hogy épp melyiket veszitek elő, hogy változatosabban teljen az utazás.

 

A finommotorikus készséget, szem-kéz koordinációt fejlesztő játékok

A mozgással, szem-kéz koordinációval összefüggő készségek fejlesztése elengedhetetlen az írás, olvasás és számolás elsajátításához, illetve az ezt a területet formáló játékok elősegítik a gyermekek számára, hogy kisebb izomcsoportjaik teljes mértékben őket szolgálják.

Tekergető készségfejlesztő játékunk garantáltan leköti gyermekedet a hosszú út során, hiszen amellett, hogy kézügyességét javítja ez a spirál formájú, színes szerkentyű, meg is nyugtatja majd őt.

Szivárványlabda logikai játékunkban a színes golyókat kell beügyeskedni a megfelelő helyre, ez pedig megfigyelést, kézügyességet, türelmet és logikát igényel. Meglátod, minél többet játszik vele gyermeked, annál ügyesebben elsajátítja a megfelelő technikát.

 

Labirintus kocka játékunkban pedig el kell gyermekednek juttatnia a fémgolyót a kocka túloldalára. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, kézügyességre és türelemre van szüksége, ezeket a képességeket pedig látványosan fejleszti ez a klassz játék.

 

Kommunikáció fejlesztésével összefüggő játékok

A kommunikáció nagyon fontos szerepet tölt be mindennapi életünkben, hiszen ennek segítségével tudjuk kifejezni gondolatainkat, érzelmeinket és vágyainkat pedig megosztani másokkal. Ha kisebb gyermekkel utazol, remek program lehet a meseolvasás az úton, ami számodra is mókás időtöltés. Mindemellett pedig számos érv szól egy izgalmas történet mellett, hiszen ellazítja és megnyugtatja a mesehallgatókat, fejleszti a jellemet, koncentrálóképességet és memóriát, és megdolgoztatja a képzelőerőt. De ez nem minden, korábban itt már leírtuk, miért érdemes minél gyakrabban előkapni egy mesekönyvet attól függetlenül, hogy utaztok vagy otthon pihentek.

Az óvodáskorú és az idősebb gyermekek számára egyre fontosabb, hogy megfelelően tudják magukat kifejezni. Ehhez tökéletes útitárs a Betűkocka, amelyben az a feladat, hogy a játékos minél gyorsabban mondjon egy szót a megadott kezdőbetűvel. Ha ez sikerül, az adott kezdőbetűt le kell fordítani, ez pedig megnehezíti a játékot, és erősen megdolgoztatja a gondolkodást, előhívja a szókincset.

 

Képek forrása: pinterest.com


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!