Magyar English


Biztonságos pancsolás medencében, tóban, tengerben

- Blog

Nekünk is jól esik a hűs vízben megmártózni egy forró nyári napon, és ez legalább olyan üdítő hatással van gyermekünkre is. A kérdés már csak az, hogy be mer-e menni a vízbe, és ha igen, akkor hogyan gondoskodjunk a biztonságáról.

Mindenki máshonnan indul

Ahol van rá lehetőség, ott egyre több szülő viszi babaúszásra a csöppségét, akinek nagy valószínűséggel nem lesz később problémája azzal, ha a fürdőkádnál nagyobb medencébe vagy strandra megy lubickolni. Vannak olyan gyerekek is, akik korábbi tapasztalat híján is örömmel lelkesednek az újdonságért, és hangosan kacarászva élvezik a fröcskölést. Végül akadnak olyanok is, akik eleinte tartanak tőle, de a segítségünkkel hamar rájöhetnek, hogy nincs mitől félni, sőt, sokkal szórakoztatóbb a vízben játszani, mint gondolták volna.

Így csábíthatod a gyermekedet a vízbe strandon

Játékkal, aranyos figurákkal és kedvenc mesehősökkel díszített úszógumival, karúszóval vagy úszómellénnyel máris sokkal több kedve lesz kipróbálni az úszkálást annak is, akinek inába szállt a bátorsága. Ráadásul az úszómellény, a karúszó és az úszógumi – mivel fenn tartja a gyereket a víz tetején – a biztonságérzetét is növeli, vagyis egy jól megválasztott termékkel két legyet ütünk egy csapásra. Egy menő mesehős mintás darabbal könnyen segíthetünk legyőzni gyermekünknek a félelmét. Kifejezetten babáknak való úszókát is gyártanak, amibe elég csak beleültetni a kisgyereket, és teljes biztonságban élvezheti a hűs hullámokat. Ha a csöppség először inkább szárazon ismerkedne a Balaton vízével, egy felfújható gumicsónak lehet a megoldás. Akár olyat is választhatunk, aminek napellenzője is van, hogy megvédjük a napszúrástól a csemeténket, és abban húzhatjuk magunk után. A gumicsónak biztonságából szemlélődve már nem is lesz olyan ijesztő a víz, de arra azért figyeljünk, hogy a pici maradjon ülve, nehogy egy óvatlan pillanatban belebukfencezzen a hullámokba! Ha a finom ringatózás hatására elnyomja az álom a gyerkőcöt, a gumicsónakban nyugodtan el is szunyókálhat, ha felügyelünk rá közben.

Amennyiben a vízbe már be mer menni a lurkó, akkor jöhet a következő lépcsőfok: úszószemüveggel és búvárkészlettel a vízfelszín alatti világ felfedezése is gyerekjáték lesz.

Játékkal minden jobb

Ami a játékokat illeti, vannak olyan strandcikkek, amelyek még inkább vízbe csábítják a gyerekeket. A különböző matracok, szörfök, felfújható hullámlovaglók mind olyan extra élményt kínálnak a kicsiknek, hogy nem szívesen hagynák ki a kínálkozó lehetőséget. Továbbá rengeteg strandlabda és vízipisztoly közül válogathatunk, így minden csöppség megtalálja a szívének legkedvesebb vízi játékot.

Vizes hangulatban otthon

Egy kertben felállított gyerekmedencével otthonra is becsempészhetjük a strand hangulatát, ami bemelegítésnek is felér a hétvégi balatoni fürdőzés előtt. A kicsivel együtt a medencében vagy a kádban is gyakorolhatjuk, hogy milyen a vízben visszatartani a levegőt, így a nagyobb medencében vagy a strandon már lebegni és úszni is megtaníthatjuk a kicsit. Az idősebb gyerekek és a felnőttek örömére nagyobb, víztisztítós medencét is választhatunk, amiben az egész család kényelmesen ejtőzhet. A víz és a vízi sportok iránti lelkesedést növelheti, ha július 14. és 30. között a család is nyomonköveti a tévében a hazánkban megrendezett vizes világbajnokság eseményeit, ahol a magyar versenyzőknek drukkolva, a családdal együtt izgulva a gyerekek maguk is kedvet kaphatnak vízbe csobbanni, és a tesókkal vagy a kis barátaikkal játszani.

Maximális biztonság

A vízben a kisgyerekekkel mindig legyen felnőtt kísérő, aki vigyáz rájuk! Maradjunk inkább a kis vízben, ahol biztonsággal leér a gyerekek lába, ha elfáradnának vagy megijednének valamitől. Számolnunk kell a hullámzással is, ezt vegyük figyelembe a vízmélység megválasztásakor, és még matraccal vagy gumicsónakkal se hagyjunk gyereket felügyelet nélkül a vízben, mert könnyen elsodródhat.

A Balatonon, a Velencei-tavon és a Tisza-tavon is működik a viharjelzés, vegyük komolyan a veszélyes időjárás érkezésére figyelmeztető tájékoztatást!


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!