Magyar English


Ezeket a társasjátékokat ajánljuk 3-6 éveseknek!

- Blog

A közösen töltött idő igazi feltöltődés az egész család számára, ha pedig társasjátékkal dobjátok fel az együtt töltött perceket, nemcsak számos pozitív élménnyel lesztek gazdagabbak, de intenzíven fejlesztitek saját készségeiteket is a játékmenet során. Összeszedtük, hogy miben lehet segítségetekre egy-egy készlet. 

 

Felfedezésre fel!

Egy új társasjáték lehetőséget kínál arra, hogy a játékosok felfedező körútra induljanak anélkül, hogy kilépnének a házból. Már a doboz tartalma is számos izgalmas formát, színt, mintát tartogat, melyek fejlesztik a tapintási érzéket, de a játékmenet elsajátítása is szórakoztató perceket tartogat a kis felfedezőknek, így mindenképpen ajánlott már minél fiatalabb korban elkezdeni a közös játékot.

 

Szocializálódás a játékon keresztül

Mivel a társasjáték csoportos tevékenység, megtanítja a játékosokat számos, az életben nagyon fontos készség és reakció kialakítására. A résztvevők az osztozkodást, a türelmet, az együttműködést és a sportszerűséget is megtanulhatják egy menet során, de egy jól megválasztott társas segíti az információk elemzését és a szabályok, normák betartását is, ez pedig a 3-6 éveseknek kifejezetten fontosak, hiszen ebben az időszakban kerülnek óvodába, iskolába, ahol számos új inger éri majd őket.

 

Kommunikáció-, logika- és memóriafejlesztés

A társasjátékokban az a jó, hogy észrevétlenül, a jókedv és kacagás közepette fejlesztenek. Ha szeretnéd gyermeked egy konkrét készségét javítani, számos készlet közül találhatod meg azt, amelyik a legjobban passzol hozzá. Alább összeszedtünk néhány társast, melyek szenzációs időtöltést biztosítanak amellett, hogy segítségedre lesznek ebben.

 

Rush hour csúcsforgalom társasjáték

Ebben a játékban egy cél van, a kijutás! A Thinkfun® világszerte ismert tologatós társasa a játékos logikáját és problémamegoldó képességét teszi próbára a kisautók segítségével. Úgy kell kijutni a tömött parkolóból, hogy a járműveket nem szabad felemelni, csak tologatni mindaddig, amíg szabad nem lesz a kijárat. A játékot kezdőtől a profi szintig lehet játszani. 

 

Halacskázó társasjáték

Memóriafejlesztő játékot keresel? Akkor a tökéletes választás a Halacskázó társasjáték lesz! Az imádni való dizájnnal megtervezett horgászós játék örömteli szórakozást nyújt kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A tóból csak az uszonyosok feje látszik ki, így a játékosoknak a memóriájukat kell segítségül hívniuk, és felidézniük, hogy korábban melyik színűt, hol fogták ki. De vigyázat, nem árt szemmel tartani a halacskákat, mert időközben odébb úszhatnak! 

 

Csikis zsiráf társasjáték

Csikis zsiráf társasjátékunkban a kézügyességre lesz szükség! A játékosoknak az apró madarakkal kell feljutniuk egészen a zsiráf fejéig úgy, hogy közben egyszer sem esnek le róla. Ez azonban nem egyszerű feladat, hiszen néha megrázza magát a nagy állat, és könnyedén lepottyanhatnak róla a szárnyasok, ekkor pedig az elejétől kell kezdeni a feladatot. Az izgalmas ügyességi játék hosszú nyakú patása ráadásul végig vicces hangokat is ad ki magából, így arra is figyelni kell, hogy nehogy a kacagás miatt zuhanjon le valamelyik csicsergő.

 

Hedbanz társasjáték

A Hedbanz társas egy bolondos és vicces játék, amiben ki kell találniuk a játékosoknak, hogy milyen kártya van a homlokukon. Mindezt úgy kell megtenniük, hogy semmilyen támpontot nem kapnak a játékmenet elején, ezért fontos, hogy jó és célratörő kérdéseket tegyenek fel társaiknak, ezáltal pedig kommunikációs készségük is fejlődik. A gyors és egyszerű ki-kicsoda játék garantálja a jókedvet!

 

Banana Joe társasjáték

A Banana Joe egy igazi akció és ügyességi játék, amiben egymástól vagy a majomtól a lehető legtöbb banánt el kell csaklizni. Arra viszont érdemes figyelni, hogy Banana Joe nagyot tud ugrani, és el tud menekülni a sok gyümölccsel. Vajon ki lesz a legjobban résen, és gyűjti össze a legtöbb finomságot?  

 

Forrás: https://pszichoforyou.hu/tarsasjatek-pozitiv-hatasai/ 


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!