Magyar English


Ezekre figyelj a vízparton!

- Blog

Pancsolás, fagyi, napozás! Imádsz gyermekeddel vízpartra járni? Vitathatatlan, hogy a legjobb nyári programok között van a strandolás, azonban ahhoz, hogy elégedetten és boldogan térjünk haza a hűsítő fürdőzésből, nem árt előre felkészülni, és tudni, hogy mire érdemes odafigyelni a vízparton. Olvasd el gyorstalpalónkat, hogy valóban kellemes és biztonságos kikapcsolódást nyújtson a strandolás.

 

Tanítsuk meg gyermekünket úszni! 

Ezt már babakorban is bátran elkezdhetjük, hiszen bizonyított tény, hogy a babaúszástól könnyebben fejlődik a kicsik egyensúlyérzéke, szervezetük pedig ellenállóbb lesz a gyakori gyermekbetegségekkel szemben. Manapság már számos uszodában van babaúszás, azonban mikor az “otthoni” gyakorlásra kerül sor, fontos, hogy felkészülten kezdjünk neki, amiben segítségünkre lehetnek az úszómellények, karúszók és úszógumik. Soha ne hagyjuk szülői felügyelet nélkül a kisgyermekeket!

 

 

Készüljünk fel a pancsolásra!

Bőrünk védelme fokozottan fontos, így negyed órával azelőtt, hogy napra mennénk, kenjük be jó alaposan a család összes tagját naptejjel. A nap sugarai ellen ezen kívül könnyű ruházattal, kendővel és kalappal védekezhetünk. Elengedhetetlen továbbá a megfelelő folyadékfogyasztás! Cuki Hangszál szívószálakkal biztosan nem fog egy kis fürdőzőnek sem gondot okozni ez. Azt se felejtsük el, hogy dél és 3 óra között a legmagasabb a sugárzás, így lehetőleg ebben az időszakban egy fa tövében vagy fedél alatt tartózkodjunk, de használhatunk játszó/árnyékoló sátrakat is erre a célra. Ahhoz, hogy mindenkit az árnyékban tudjunk tartani, bevethetünk izgalmas társasjátékokat, kártyajátékokat!

 

Mielőtt bemennénk a vízbe, zuhanyozzunk le! Ez nemcsak azért fontos, hogy ne felhevült testtel menjünk a vízbe, de így lemoshatjuk magunkról a vízi élővilágra károsan ható kozmetikumok nagy részét is. Medencék esetében pedig ugyanezen kozmetikumok keveredhetnek a vízfertőtlenítő szerekkel, kémiailag módosulhatnak, és veszélyesek lehetnek a szervezetünkre.

 

Vigyázzunk a gyermekekre és a környezetre!

  • Ha homokos strand, tengerpart az úti cél, úgy közlekedjünk, hogy a fekvő, pihenő emberekre véletlenül se rúgjuk fel a homokot.
  • Fürödni mindig a kijelölt fürdőhelyen, illetve ott szabad, ahol arra tiltó rendelkezés nincs feltüntetve.
  • A vízben tartózkodást megkönnyíthetjük úszógumikkal, úszómatracokkal, így mikor elfáradnánk, lesz mibe kapaszkodnunk!
  • Ne közvetlenül étkezés után menjünk fürdőzni!

 

Gondoljunk az értékekre is!

Ne felejtsük otthon a már megvásárolt strandjátékokat, hiszen egy labda vagy úszómatrac nélkülözése könnyen elveheti gyermekünk kedvét. Az értékesebb vagyontárgyakat érdemes nem bevinni a strand területére, sőt leginkább otthon hagyni. Ha valamit mégis halaszthatatlanul magunkkal kell vinni, az autó kesztyűtartójában vagy a csomagtartóban helyezzük el. A pénzt és mobilunkat soha ne hagyjuk szem előtt! Előbbit érdemes nyakban viselhető strandpénztárcában tárolni a fürdőzés ideje alatt.

 

Képek forrása: 1, 2, 3


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!