Magyar English


Fedezzétek fel a világot a legjobb tudományos játékokkal!

- Blog

Egy tudományos készlettel könnyedén bemutathatod a világot gyermekednek, hiszen a játékon keresztül taníthatod meg neki, hogy mi hogyan működik az élet bizonyos területein, miközben arra ösztönzöd, hogy ő maga is keresse a válaszokat a kérdéseire. Összegyűjtöttük neked a legizgalmasabb készleteket, amelyekkel biztosan felkelted a kis felfedező kíváncsiságát!

 

Ahhoz, hogy megtanítsd gyermekedet pozitívan gondolkodni a tudományról, csak annyi kell, hogy nyitottan állj a körülötted lévő világra, keresd a kérdéseidre a választ, és megtanítsd gyermekedet arra, hogy ő is tegyen pontosan ugyanígy. Ezzel nemcsak pillanatnyi tudásvágyát elégíted majd ki, de megtanulja azt is, hogy hogyan a legkönnyebb megtalálni a helyes megoldást az adott problémákra.

 

Időutazásra fel!

Gyermeked rajong az ősidőért, és imádja az óriási őslényeket? Akkor nem kérdés, hogy egy régész készlettel nyert ügyed lesz. Egy ilyen ajándékkal elkalauzolhatod csemetédet a Föld történetének elejére, miközben Stegosaurus, Tyrannosaurus Rex vagy Triceratops csontokat ástok elő közösen, de akár egy mamut csontvázat is összeállíthattok. Ha pedig szeretnétek a dínókat kreatív irányból megközelíteni, akkor gyöngyből, egy vasaló segítségével is felépíthetitek őket, hiszen a szoba színes díszeként is tökéletes helytállnak!

 

Kísérletezzek!

Egy kísérlet izgalmakkal teli elfoglaltság, ráadásul a gyakorlatias játék miatt remek lehetőség arra, hogy megtanítsd gyermekedet, hogy az adott kísérletben mi, hogyan és miért működik. A 4M konyhai kísérletek készletében például csak néhány konyhai eszközre lesz szükséged, és pillanatok alatt megmutathatod gyerkőcödnek, hogy miért is olyan érdekes a kémia. A csillogás szerelmeseinek egy foszforeszkáló kristálynövesztő készlet kihagyhatatlan játék, amiben nemcsak azt nézhetitek végig, hogy hogyan nőnek meg a kristályok, de aztán tanulmányozhatjátok is őket. Szeretnétek inkább egy működő órát készíteni citromból? A 4M citrom óra készlet pontosan ebben lesz segítségetekre, de akár egy környezetvédő rakétát vagy vulkánt is összerakhattok, melyekkel aztán még sokáig játszhattok is! 

 

Tanítsd gyermekedet a környezetvédelemre!

A környezetvédelem manapság a figyelem központjában áll, szülőként pedig fontos, hogy már gyermekkorban bemutassuk alaposan ezt a témát csemeténknek. Szerencsére számos játékkal teheted mókássá a tanulást, melyekkel észrevétlenül gyarapodik gyermeked ismerete. A 4M újrahasznosított papírgyöngy készletében például a hulladék papírt nem kell kidobnotok, készíthettek belőle aranyos ékszereket is, ezáltal pedig megmutathatod neki, hogy fontos az újrahasznosítás. A 4M napelemes autó és repülő játékával vagy a szélmalom áramfejlesztő készlettel arra hívhatod fel csemetéd figyelmét, hogy mi mindenre képes az alternatív energia, de egy időjárás tanulmány készlettel a felhőt, üvegházhatást és savas esőt is megmutathatod neki alaposabban. 

 

Levezetésként egy kis kreatív játék

Úgy érzed, kicsit elfáradt gyermeked, miközben próbálta megfejteni a világ nagy kérdéseit? Levezetésként kapjatok elő egy kreatív készletet, amivel más készségeire tud koncentrálni, így tovább folytatódhat a móka. A nyomdázás biztosan nagy kedvence lesz, főleg, ha sütik vagy Mancs őrjárat figurák vannak a mintákon. Amennyiben pedig inkább színezni szeretne, az Unikornis, Lajhár és Tukán füzeteket le sem tudja majd tenni. 


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!