Magyar English


Gyereknap: így tedd önfeledté és biztonságossá a szórakozást!

- Blog

A legtöbb szülő elmondhatja, hogy lényegében minden nap gyereknap, de közeledik május utolsó vasárnapja, ami hivatalosan is a gyerekeket helyezi középpontba. Ilyenkor rengeteg családi programból lehet választani, de hogy mivel teheti önfeledtebbé és biztonságosabbá az előrelátó szülő a kiruccanást? Segítünk.

Fő a kényelem

Ha szeretnénk megkímélni gyermekünket és magunkat is a felesleges kellemetlenségektől, ne most akarjuk a legcsinosabb ruhácskákba bújtatni szemünk fényét pusztán azért, hogy előnyösebb képet posztolhassunk a közösségi oldalunkra. A sok önfeledten szórakozó gyerek mellett egyébként sem fair, ha nem hagyjuk, hogy szabadon játszhasson, mert vigyáznia kell a ruhájára. Hagyjuk, hogy gyerekként viselkedjen a kicsi. Válasszunk olyan játszós ruhát, amit nem kell sajnálni, a gyerek is szívesen hordja, és könnyen mozog benne! Így neki is nagyobb élvezet lesz a gyereknap, és szabadtéri rendezvény után nekünk sem okoz gondot a reménytelennek tűnő fű-, sár- és egyéb foltok elleni küzdelem.

Ha esik, ha fúj

Remélhetőleg szép, napos időnk lesz, hogy a friss levegőn lehessen az egész család. Azonban érdemes megtenni bizonyos óvintézkedéseket:

  • Védekezzünk a káros napsugarak ellen naptejjel, napszemüveggel és kényelmes vászonsapkával! Utóbbival a napszúrásnak sem adunk esélyt.
  • Előzzük meg a kullancscsípést a zöld területeken! Zárt öltözékkel sokat tehetünk a megelőzésért, továbbá használhatunk kullancsriasztó termékeket a fokozott hatásért. Egy nyári sapka megvédi a hajas fejbőrt is, ami a hajlatokkal együtt különösen vonzó célpont a kullancsok számára. A nap végén alaposan fürkésszük át a kicsik bőrét! Hosszabb távon érdemes elgondolkodni a védőoltáson is, ami a fertőzött kullancsok által terjesztett legsúlyosabb betegséget védi ki.
  • Ne érjen váratlanul a rossz idő se! Egy esőkabát vagy ernyő legyen kéznél, főleg, ha az előrejelzés szerint csapadék várható. Nagyon aranyos, mesefigurás esernyőt választhatunk kisfiúnak és kislánynak egyaránt, például a Mancs őrjárat, Batman vagy az Én kicsi pónim című rajzfilmek szereplőit ábrázoló darabok közül.
  • A kisebb horzsolások szinte mindennaposak a gyerekeknél. Legyen nálunk fertőtlenítő és sebtapasz, amivel gyorsan orvosolhatjuk az esetleges apró sérüléseket!

A nasi jöhet, de mértékkel

A túlzott torkoskodásnak és a sok szénsavas üdítőnek hascsikarás lehet a vége, ami gyorsan véget vet a gyereknapnak. Ha megengedjük, hogy édességet egyen a gyerkőc, jelöljük ki számára a határokat, azon belül pedig kiválaszthatja a kedvére való finomságokat. A sok rohangálásban ügyeljünk a kicsik megfelelő folyadékpótlására. Ebben a Hangszál lehet segítségünkre, mivel ez a speciális szívószál használatkor állat- és járműhangokat utánoz, jobban motiválva ezzel a gyerekeket játék közben az ivásra.

Arcfestés, a kicsik kedvence

Akár magunk is kidekorálhatjuk a biztonságos SES bőrbarát készletekkel gyermekünk pofiját. Biztosan nagy sikere lesz az alkotókedvű anyukáknak és apukáknak a kicsiknél. Amennyiben saját arcfesték van otthon, még az sem rontja el a lurkó hangulatát, ha a gyereknap végén az alváshoz készülődve le kell mosni az alkotást, hiszen akár másnap is elő lehet venni a készletet, hogy pillangó, tigris vagy például pókember legyen.

Gyereknap kisbabáknak

Könnyedén különlegessé tehetjük a legkisebbek napját is, például buborékfújóval csinálhatunk nekik sok buborékot, amit kacarászva figyelhet, meglephetjük egy új bébijátékkal, a nap végén pedig ellazíthatjuk egy finom babamasszázzsal.

A gyereknap lelke a közös játék

Igen, a nagybetűs JÁTÉK, amikor a jókedvet szolgálja minden, és egy kicsit mi felnőttek is félretesszük a szürke hétköznapok nehézségeit, és minőségi időt töltünk együtt gyermekünkkel. Ezek a közös élmények felbecsülhetetlen értéket képviselnek a kicsik és a mi életünkben is. Játsszunk hát mi is a gyerekekkel! Jó idő esetén a szabadtéri játékok a legnépszerűbbek. Ha otthonra beszerzünk valamilyen kinti játékot gyereknap alkalmából, a kis lurkó biztosan nem fog unatkozni. Ha pedig a rossz időjárás vagy egyéb ok miatt maradnánk otthon ezen a napon, a családi társasjátékokkal, mint például a Labirintus társasokkal, a Monopoly különböző változataival, a Honfoglalóval vagy a Magyar népmesék társasjátékokkal élvezetes kikapcsolódásban lesz része a család minden tagjának. Akár a kisgyermekes családi barátokat is áthívhatjuk egy közös gyereknapozásra, ahol néhány ötletes játék garantálja a boldog gyerekzsivajt és az önfeledt felnőtteket.

 

A REGIO JÁTÉK gyermeknapi rendezvényéről bővebben itt olvashatsz.


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!