Magyar English


Irány a szabad levegő a legklasszabb játékokkal!

- Blog

A kint töltött időnek számos egészségügyi és lelki pozitívuma is van, amellett, hogy a szórakozás az egész család számára garantált. A felhőtlen időtöltéshez összeszedtünk néhány klassz kültéri játékot, nézd meg, melyek ezek! 

 

Homokozzatok!

A homokozás hosszú időre leköti gyermeked figyelmét, és miközben csodás építmények készülnek, számos készsége is fejlődik! A formázás alaposan megdolgoztatja a kézügyességet, a kisebb formák, alagutak elkészítése aprólékos mozdulatokat igényel, így a szem-kéz koordináció is fejlődik. 

Homokozás közben gyermeked szókincsének fejlődését is elősegítheted, hiszen a játék alatt megtaníthatod új szavakra, színekre, a formák neveire, de akár betűket, számokat is írhatsz neki a homokba. Ráadásul a homokozás a logikus gondolkodást is előhívja, hiszen gyermekednek meg kell terveznie, hogy mit, milyen sorrendben és hogyan kell kiviteleznie.

A homokozóban töltött közös percekhez szükségetek lesz néhány felszerelésre: formázzatok fagyit, játsszatok autókkal , vagy egyszerűen csak alkossatok építményeket, figurákat lapáttal és vödörrel

 

Hatalmas szappanbuborékok!

A buborékokkal pillanatok alatt le lehet nyűgözni a kicsiket és nagyokat egyaránt, főleg, ha egy hatalmas szappangömböt fújtok közösen egy erre alkalmas buborékfújó karddal, vagy rengeteg kisebb bubit egy pisztollyal. A legegyszerűbb módja a szappangömbök készítésének, ha egy jól bevált klasszikus darabot vesztek elő. Élvezzétek a mesebeli világot, ami elétek tárul!  

 

Labdajátékra fel!

A labdázás sosem megy ki a divatból, akár egy gumilabdát dobáltok, akár sportra használjátok, ráadásul kortól függően számos labdás játékot kitalálhatunk A kicsiknek már azzal is sokat fejlődik a szem-kéz koordinációjuk, finommotorikájuk és az egyensúlyérzékük, ha csak gurítják vagy dobálják a labdát. Nagyobb gyerekek pedig, amikor már csapatban játszanak, megtanulják a szabályok betartásának fontosságát, emellett fejlődik az összepontosítási képességük, együttműködési készségük és gyorsul a reakcióidejük is.

Kipróbálnátok a családdal egy különleges ügyességi játékot? A Catch Ball egy nem mindennapi játék, ahol egy tépőzáras labdát kell elkapni egy kézre húzott koronggal, de egy páros labdakilövő készlet is pillanatok alatt a család kedvence lesz, amelyben kis golyókat kell egymásnak célozni. Fejlesszétek ügyesséteket szórakozás közben! 

 

Képek forrása: 1, 2


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!