Magyar English


Játékok a nyári szünidőre

- Blog

A nyári szünidő a kikapcsolódásról, szórakozásról szól, ám ezek mellett - a megfelelő programok kiválasztásával - észrevétlenül segítjük gyermekünk fejlődését. Összeszedtük a legizgalmasabb játékokat, amikkel biztosítod gyermeked számára a tartalmas időtöltést a meleg nyári napokra. 

 

Játsszatok a szabadban!

Fontos, hogy a 11 és 3 óra közötti időszakban az árnyékban vagy a lakásban hűsöljetek a magas UV-sugárzás miatt, előtte és utána viszont bátran mehet a játék a napon is, persze a megfelelő óvintézkedések betartása mellett, úgymint a rendszeres folyadékfogyasztás vagy a naptej, sapka, szalmakalap használata.

 

Strandolásra fel!

A tikkasztó meleg miatt strandolást terveztek valamelyik napra? A forróságban nincs is jobb program, mint a pancsolás, ráadásul a vízi- és vízparti készletek mindig izgalmas időtöltést biztosítanak a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A felfújhatós játékokkal például akár órákig is lekötöd csemetéd figyelmét, de a vízipisztolyokat, vízibomba készletet és labdákat sem érdemes lehagyni otthon hagyni, hiszen azok szórakoztató funkciójuk mellett többek közt fejlesztik gyermeked szem-kéz koordinációját is.

 

Tipp: Olvasd el itt, hogy mi mindenre jó egy klassz ügyességi játék!

Fotó: REGIO JÁTÉK

 

Varázslatos buborékok!

A mesebeli szappangömbök az összes gyereket leveszik a lábukról, főleg, ha egy buborékfújó hurokkal alkottok hatalmas buborékokat, vagy pisztollyal lőttök ki sok kis aprót! Ugyanakkor a klasszikus buborékfújónak is megvan a maga szépsége, amiből egyesével fújhat színjátszós gömböket csemetéd.

 

Időtlen játék: homokozás

A homokozóban töltött idő a szórakozás mellett számos módon fejleszti is gyermekedet, hiszen amellett, hogy javítja a finommotorikát, kézügyességet, képzelőerőt és fantáziát, a szocializációban is segítségedre lesz. Olvasd el korábbi blogbejegyzésünkben azt is, hogy Bojti Andrea gyermekpszichológus szerint mivel érdemes játszani, és mire kell odafigyelni a móka közben, és élvezzétek ki a felhőtlen perceket a homokban.

Fotó: Pinterest

 

Játékok négy fal között

A nagy hőségben inkább a hűs lakást választjátok? Bent sem kell unatkoznotok, hiszen számos társas- és kártyajáték közül biztosan megtalálod a legjobbat, amit bármikor bevethetsz, ráadásul specifikusan is választhatsz közülük attól függően, hogy gyermekedet melyik területen szeretnéd leginkább fejleszteni.

Amennyiben akadt egy kis teendőd, a Thinkfun készletek lesznek segítségedre, hiszen ezek a játékok ötvözik a szórakozást és az agytornát, így örömöt és intellektuális kihívást jelentenek a játékosoknak, miközben egyszemélyes foglalkozást biztosítanak a gyerkőcödnek.

 

Irány a konyha, készítsetek egészséges finomságot!

A YoPop joghurtfagyi készítő egy igazi nyári játék, amit nemcsak szórakoztató összeállítani, de tökéletes hűsítő készül is belőle, amit saját ízlésetek szerint ízesíthettek. Olvasd el, mik a lépések, és foglaljátok le magatokat ezzel a fantasztikus programmal!

 

Elő egy gyurmával!

Rengeteg féle színű, illatú és állagú gyurmát választhatsz manapság, melyek hatalmas teret engednek gyermekednek a kreativitás kifejezésére. A móka nemcsak képzeleterejét mozgósítja, de térlátása, anyagismerete és kézügyessége is fejlődik csemetédnek, miközben édes építményeket, állatkákat, finomságokat alkot meg, amelyek a későbbiekben ékei lehetnek a lakásnak. A program ráadásul a lakásban és a teraszon is megállja a helyét. 

 

Felhőtletlen és tartalmas nyári szünetet kívánunk!

 

Címlapkép forrása: Crello


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!