Magyar EnglishTippek, hogyan szerettesd meg gyermekeddel az olvasást

Az olvasás számos pozitív hatással van a kis könyvmolyokra, és amellett, hogy hasznos, még élvezetes elfoglaltság is számukra, hiszen egy olyan csodavilágba repíti el őket, aminek csak az alaptörténet és a fantáziájuk szabhat határt. Ebben az írásban megmutatjuk, hogy hogyan szerettetheted meg gyermekeddel ezt a szuper tevékenységet!

Hangolódjatok rá a sulira játékosan

Hamarosan megkezdődik az új tanév, így ismét egy fix napirendhez kell igazodnia gyermekednek. Számos módon megkönnyítheted, hogy minél gördülékenyebben visszaszokjon a kis tanuló az iskolával járó mindennapi teendőkhöz. Olvasd el bejegyzésünket, melyben összeszedtük a legklasszabb játékokat, amelyek segítségedre lesznek ebben!

A legjobb játékok egy izgalmas utazáshoz

Hosszú útra indultok, és azon tanakodsz, mivel tehetnéd felejthetetlenül izgalmassá gyermeked számára az utazással töltött órákat? Naná, hogy egy úti társasjátékkal! Összeszedtük a legklasszabb készleteket, amelyek olyannyira lefoglalják majd a kis játékost, hogy észre sem veszi, hány óra telt el az úticélig! 

A gyermeki fantázia hatása a személyiségfejlődésre

A fantázia kifejezetten fontos a gyermekek személyiségfejlődése szempontjából, hiszen minden, amit átélnek képzeletben, segíti őket a való világban kialakult hasonló helyzetek megoldásában. Összeszedtünk néhány játékot és tevékenységet, amelyekkel bevezetheted gyermekedet a fantázia világába!

2019 legemlékezetesebb családi filmjei

2019-ben számos mese- és filmhős lopta be magát a szívünkbe! Összegeztük a tavalyi év legizgalmasabb, legfordulatosabb családbarát filmjeit, melyek kihagyhatatlanok a hideg, bekuckózós napokon! Ha szeretnél naprakész lenni a témában, olvass tovább.

A bábozás pozitív hatásai a gyermek fejlődésében

A mesélés egy egészen új dimenzióját nyitja meg a bábozás. Amilyen egyszerűnek tűnik a játék, olyan hasznos eszköznek bizonyul a gyerekek fejlesztésében, miközben vidám elfoglaltságot nyújt számukra. Nézzük, miért jó, ha beszerzel néhány bábfigurát otthonra!

Ajándékötletek karácsonyra

Közeledik kedvenc ünneped, a karácsony, és szeretnéd, ha gyermekednek is felejthetetlenné varázsolhatnád ezt az ünnepet? A legfontosabb ilyenkor az, hogy sok időt töltsön együtt a család, de érdemes törekedni a megfelelő ajándék megtalálására is, hiszen egy jól megválasztott játék nemcsak szórakoztató, de fejlesztheti gyermeked készségeit is, méghozzá úgy, hogy észre sem veszi, hogy éppen tanul móka közben. Összeszedtünk néhány játékot, amelyek jó választásnak bizonyulnak karácsonyra. 

Mozihangulat otthon? Így csináld!

A történetmesélés csodákat hozhat egy gyermek életébe, hiszen nemcsak a szórakozásért felelős, hanem a testi-lelki fejlődésért is! Az otthon töltött időt könnyedén feldobhatod egy izgalmas történettel, melyet akár mesekönyvből vagy egy diavetítő segítségével is életre kelthetsz. Tarts egy igazi családi programot, és néhány kellékkel idézd elő a mozizás hangulatát! 

Így lesz gazdag szókincse gyermekednek!

A beszédkészség fejlődése már babakorban elkezdődik, és életünk végéig tart. Mivel egy tanult folyamatról beszélünk, egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk annak érdekében, hogy minél gazdagabb szókinccsel rendelkezzen gyermekünk, hiszen a kommunikáció segítségével tudja majd érzelmeit, vágyait és gondolatait kifejezni. Természetesen az ismert szavak sokasága függ a környezettől, érdeklődéstől és műveltségtől is, de sok élvezetes elfoglaltság segíteni tudja a folyamatot. Nézzük, melyek ezek!