Magyar EnglishFedezzétek fel a világot a legjobb tudományos játékokkal!

Egy tudományos készlettel könnyedén bemutathatod a világot gyermekednek, hiszen a játékon keresztül taníthatod meg neki, hogy mi hogyan működik az élet bizonyos területein, miközben arra ösztönzöd, hogy ő maga is keresse a válaszokat a kérdéseire. Összegyűjtöttük neked a legizgalmasabb készleteket, amelyekkel biztosan felkelted a kis felfedező kíváncsiságát!

Tippek, hogyan szerettesd meg gyermekeddel az olvasást

Az olvasás számos pozitív hatással van a kis könyvmolyokra, és amellett, hogy hasznos, még élvezetes elfoglaltság is számukra, hiszen egy olyan csodavilágba repíti el őket, aminek csak az alaptörténet és a fantáziájuk szabhat határt. Ebben az írásban megmutatjuk, hogy hogyan szerettetheted meg gyermekeddel ezt a szuper tevékenységet!

A szerepjátékok fejlesztő hatása kisiskolás korban

A szerepjátékok fontossága vitathatlan a kisiskolások életében, hiszen ezekkel a játékokkal szárnyalhat fantáziájuk, és mindemellett felkészülhetnek a valódi életben kialakult szituációkra is, és megtanulhatják bizonyos készletek segítségével, hogy miként tudnak megfelelően helytállni adott helyzetben. Olvasd el, hogy miért jó, ha szerepjátékokkal játszik kisiskolás korú gyermeked!

A szerepjátékok fontossága ovis korban

Szerepjáték közben szárnyalhat a gyermekek fantáziája, bármivé és bárkivé változhatnak a játékidő alatt, ez pedig nemcsak azért jó, mert közben kellemesen szórakoznak és kikapcsolódnak a kis játékosok akár egyedül is, de azért is mert ez a fajta játék egy kifejezetten fontos fejlesztőeszköz a 6 éven aluliak számára. Olvasd el, hogy milyen pozitív hozadékai vannak a szerepjátékoknak!

Hangolódjatok rá a sulira játékosan

Hamarosan megkezdődik az új tanév, így ismét egy fix napirendhez kell igazodnia gyermekednek. Számos módon megkönnyítheted, hogy minél gördülékenyebben visszaszokjon a kis tanuló az iskolával járó mindennapi teendőkhöz. Olvasd el bejegyzésünket, melyben összeszedtük a legklasszabb játékokat, amelyek segítségedre lesznek ebben!

A közlekedő eszközök fejlesztő hatása gyermekkorban

Töltsd meg a mindennapokat izgalmas programokkal, és használd ki a jó idő minden pillanatát! Fedezzétek fel a családdal a környező mezőket, parkokat, és járjátok be őket egy klassz (futó)biciklivel, kismotorral vagy rollerrel. Amellett, hogy örömet okoz a mozgás gyermekednek, számos pozitív előnye is származik majd a járgány használatából. Olvasd el, melyek ezek!

A gyermeki fantázia hatása a személyiségfejlődésre

A fantázia kifejezetten fontos a gyermekek személyiségfejlődése szempontjából, hiszen minden, amit átélnek képzeletben, segíti őket a való világban kialakult hasonló helyzetek megoldásában. Összeszedtünk néhány játékot és tevékenységet, amelyekkel bevezetheted gyermekedet a fantázia világába!

Beszélgetéssel és játékkal a karantén ellen

Ebben a rendhagyó helyzetben fontos, hogy fokozottan foglalkozzunk gyermekünkkel, hiszen az ő életébe is számos új feladatot hozott el a járványügyi helyzet. Odafigyeléssel és a megfelelő játékokkal könnyedén elterelhetjük a gondolatait, és stresszmentessé, szórakoztatóvá varázsolhatjuk számára az otthon töltött órákat. Olvasd el tippjeinket a karantén idejére! 

Töltsd meg tartalommal az otthon töltött időt, elő egy kirakóssal!

Ebben a rendhagyó helyzetben minden családnak szüksége van egy kis kikapcsolódásra, aminek segítségével kizárhatja a külvilágot, és koncentrálhat egy izgalmas, közös feladatra. Ehhez nincs is tökéletesebb választás, mint egy puzzle, melynek minden darabkája egy kis örömet fog csempészni a hosszú mindennapokba az egész család számára. Olvasd el, hogy miért jó egy klassz, mesebeli képet megalkotni!