Magyar English


Őszi programajánló kisgyermekes családoknak

- Blog

Érdemes kihasználni ősszel a melegebb napokat, és minél több időt a szabadban tölteni, hiszen amellett, hogy a kirándulás remek feltöltődés a család számára, számos új élménnyel is gazdagítja a résztvevőket! Összeszedtük a legklasszabb, gyermekkel is látogatható helyeket, válassz ki egyet, és indulás!

 

Normafa

A népszerű kirándulóhely Budapest legszebb kilátópontja, balról a János-hegy, jobbról a Széchenyi-hegy csodálatos látványa tárul elétek. Ha egy kis plusz túrával kötnétek össze a programot, az innen induló Erzsébet kilátóhoz vezető útvonal például könnyű, gyermekkel is kivitelezhető, útközben pedig bármikor meg tudtok állni egy kicsit játszani, legyen szó labdázásról, tollasról vagy frizbiről.

Cím: 1121 Budapest, Jánoshegyi út 105039 

Nyitvatartás: 0-24

 

Szentendrei Skanzen

Szeretnéd bemutatni gyermekednek a magyar nyelvterület népi építeszetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját? Akkor a szentendrei Skanzen remek választás, ahol minden megtalálható, ami egy gyermek számára érdekes lehet. Háziállatok, játszóterek, kisvonat, számos program és hatalmas zöld terület biztosítja az egésznapos elfoglaltságot, ahol a kicsik és nagyok is jól érzik majd magukat. Ha ide mentek, szintén ne felejtsétek otthon a szabadtéri játékokat, de egy kis uzsonnás dobozba csomagolt elemózsiát is érdemes a hátizsákba tenni.

Cím: 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.

Nyitvatartás: 09:00-17:00 (hétfőn zárva)

 

Gyadai tanösvény

A Budapesttől 40 percnyire fekvő gyermekbarát tanösvény 13 állomáson keresztül mutatja be a Lósi-patak mentén fekvő erdők és rétek természeti értékeit. A sétaút méltán érdemelte ki a népszerűségét, hiszen kicsiknek és nagyoknak is élvezetes programot nyújt függőhídjaival és kanyargó útvonalaival. Levezetésképp egy óriási játszótér vár bennetek, ha pedig szeretitek a feladványokat, keressétek a kihelyezett munkafüzeteket, amik érdekes feladatokkal dolgoztatják meg gondolkodásotokat.

Cím: Vác, 2600 (A Naszály-hegy a Börzsöny és a Cserhát találkozásánál fekszik. Budapestről a 2-es főútról lehet megközelíteni)

Nyitvatartás: 0-24

 

Veresegyházi medveotthon

Rajongtok a mackókért? A Veresegyházi Medveotthon csupán 25 km-re fekszik Budapesttől, és nemcsak medvékkel, de farkasokkal, mosómedvékkel, rénszarvasokkal, madarakkal, sőt oroszlánokkal is találkozhattok itt. Az állatkerti túra után pedig a park nyújt pihenőt, amíg a család aktív tagjai a játszótéren játszanak, de akár macis érmét is sajtolhattok, ráadásul fagyizó és étterem is van  a közelben.

Cím: 2112 Veresegyház, Patak u. 39.

Nyitvatartás: 08:00-19:00 (októbertől sötétedésig van nyitva)

 

Mogyoró-hegy Visegrádon

A visegrádi Mogyoró-hegy kicsiknek és nagyoknak egyszerre kínálja a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét. A vadbemutotón hazai őshoson vadfajokkal ismerkedhettek meg, az örökmozgó csemetéket pedig várja a mesekert játszótér, az erdei bobpálya pedig a száguldás szerelmeseinek nyújt kellemes kikapcsolódást.

Cím: Pilis - Visegrádi-hegység

Nyitvatartás: 0-24

 

Szarvasi arborétum és Mini Magyarország

A Szarvasi arborétum az év minden szakaszában tündököl, és az egész család számára szemet gyönyörködtető látványt nyújt. A Mini Magyarország kiállítás is itt található, ahol rengeteg nevezetesség makettje várja az érdeklődőket, többek között megtekinthető itt kicsiben a szegedi dóm, a kecskeméti Cifra Palota és a Lánchíd is. A teljes napos mókára szintén érdemes magatokkal vinni gyermeked kedvenc játékát és ételt, italt.

Cím: 5540 Szarvas, I. Külkerület 9. 

Nyitvatartás: 08:00-18:00

 

Rossz idő esetén se maradjatok otthon, vár titeket a REGIO JÁTÉK játszóháza!

A Székesfehérváron található 250 nm alapterületű játékbirodalmunk változatos, minden mozgást kielégítő elemtárral várja a kicsiket és nagyokat! A számos csúszda, nagy légvár, labdamedence, mérleghinta, trambulin és mászóka biztosítja az örömteli mozgást az odalátogatóknak, miközben fejleszti a gyerkőcök ügyességét, egyensúlyérzékét is. Ugye, milyen jól hangzik?

Cím: 8000 Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 13. 

Nyitvatartás: 09:30-19:30 (vasárnap 09:30-18:30)

 

Képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8


Népszerű bejegyzések


Ne maradj le exkluzív tartalmainkról, ajánlatainkról!
Iratkozz fel a hírlevelünkre:
Kövess Facebookon!