Magyar English


Programozható játékokkal a szórakoztató fejlődésért

- Blog

Egy programozható játék nemcsak egészen új és izgalmas élményt biztosít gyermekednek, hanem segítségével fejlődik gondolkodása, tervezési készsége és problémamegoldó képessége is. Szeretnéd meglepni egy ilyen fantasztikus készlettel? Segítünk kiválasztani azt a darabot, ami legjobban passzol hozzá! Olvass tovább!

 

Manapság a gyermekek mindennapi életének szerves része a technológia, melyekkel a különböző számítógépes szoftverek és telefonos alkalmazások révén találkoznak a leggyakrabban. Ahhoz, hogy a műszaki tudományt még alaposabban meg tudják érteni, olyan gondolkodás és készségek szükségesek, amelyeket aztán az élet egyéb területein is felhasználhatnak. A programozható játékok pedig éppen ebben lesznek segítségükre!

 

A programozható játékok így tanítanak:

  1. Gyermekednek fel kell ismernie a megoldandó problémát.
  2. Jöhet a tervezés! Milyen módon lehet megoldani a felmerülő problémát?
  3. Gyermeked betáplálja az utasítást a játékba, amely alapján az elvégzi a feladatot.
  4. Nincs más hátra, mint leellenőrizni, hogy minden terv szerint alakult-e. Ha nem, meg kell találnia a kis játékosnak a probléma forrását.

 

Ahogyan a lépésekből is látható, ez az előrelátó gondolkodás, tervezés, problémamegoldás és kritikus gondolkodás együttese, ez pedig az élet számos területén szükséges lesz gyermeked számára, attól függetlenül, hogy milyen szakmát választ a későbbiekben.

 

Válaszd ki a legjobb programozható játékot a kis felfedezőnek!

WOKI, a vonalkövető robot labirintusos táblával

Ezzel a cuki robottal szórakozás közben ismerkedik meg gyermeked a programozás világával! WOKI képes felismerni a színeket, és ettől függően különböző műveleteket hajt végre. Gyermekednek az lesz a feladata, hogy labirintust készítsen, és színkódolással segítse a kis robotot a feladat megoldásában. Ahogy a játék felismeri a színeket, már végre is hajtja a betáplált feladatot. A kis játékos számos variációban hozhat létre labirintust, így kreativitását is alaposan megdolgoztatja, de akár az előre megtervezett útvonalak közül is választhat.  

 

Mazzy 2in1 programozható robot

Mazzy a fiatal nebulók számára tervezett robot, amely egyszerű, szórakoztató és kreatív módon vezeti be őket a számítógépes programozás világába. Először is fel kell építenie gyermekednek a játékot, amit ráadásul kétféle módon tehet meg. Ehhez egy csavarhúzó és egy részletes szerelési útmutató áll majd rendelkezésére. Ezután jöhet a programozás! Ezt akár úgyis megteheti csemetéd, hogy saját maga táplálja be a feladatot a kis robotba, de egy letölthető alkalmazást is segítségül hívhat, és ezen keresztül ad neki utasításokat. Ez ám az agytorna!

 

Carch, Robbie Bot és Trooper Bot

Carch intelligens, tanítható játék, aki rajzolni és beszélni is tud, de akár kijelölt útvonalakat is képes követni. Robbie Bot pillanatok alatt gyermeked legjobb barátjává válik, és játékosan fejleszti motorikus készségeit. Az 50 programozási funkcióval ellátott játék akár 20 különböző érzést is ki tud fejezni. Trooper Bot pedig bármikor készen áll egy kis lövöldözésre, de szívesen táncol is a kis gazdájának.

 

Blip: első programozható robotom

A kisebbek sem maradnak robot nélkül, hiszen Blippel ők is megismerik az áramkörök világát, méghozzá játékosan, bolygók közti kalandokkal tarkítva! A kis felfedező választ, hogy saját küldetéseit hozza létre, vagy a csomagban található 20 féle programozási feladatot használja fel, majd miután megoldott egy feladatot, a kis robot visszacsatolást ad neki róla. Ugye, milyen jó móka?


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!