Magyar English


Ezeket a játékokat ajánljuk az őszi hónapokra

- Blog

A hidegbe nyúló napok is számos lehetőséget kínálnak arra, hogy egy izgalmas családi játékkal üssétek el az időt! Nemcsak a társasjátékok, kártyák bizonyulnak ilyenkor remek választásnak, de sok más készlettel szórakozhattok, akár a szabadban is! Kíváncsi vagy, melyek ezek? Olvass tovább! 

 

Mozgásra fel!

A friss levegőn töltött idő nagyon fontos az egész család számára, hiszen fokozza a szellemi élénkséget, de a test is hálás érte. A hűvösebb időben egy izgalmas labdameccs vagy ügyességi megmérettetés versenyre hívja a játékosokat, de az ugrálókötél vagy hullahopp karika is élvezetes kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ráadásul egy kellemes fáradtságot is kölcsönöz nap végére a lurkóknak. Amennyiben a játszótér az úticél, úgy érdemes a hintázással és csúszdázással tölteni a legtöbb időt, ugyanis előbbi javítja az egyensúlyérzéket és ritmusérzéket, illetve segít a gyermeknek szorongásai leküzdésében, míg utóbbi a magasság észlelését és a térbeli tájékozódást hivatott erősíteni. Ha nincs a közeletekben játszótér, de van udvarotok, érdemes ezekkel a szabadtéri játékokkal felszerelni.

 

Elő egy társassal vagy kártyajátékkal!

Az esős, borús idő esetén nincs jobb választás, mint egy társas- vagy kártyajáték. A megfelelő készlettel nemcsak megtalálod a tökéletes kikapcsolódást gyermeked számára az ovi vagy iskola utáni órákra, de mellette észrevétlenül, mégis intenzíven elősegíted a kis játékos készségeinek fejlődését, mi több, a felgyülemlett stresszel is leszámolhattok. 

 

Egy jó társasjáték felfedezésre invitálja a játékosokat anélkül, hogy kilépnének a házból. Mivel több játékos játszik egymással, a résztvevők megtanulják az osztozkodás, türelem, együttműködés és sportszerűség fontosságát, arról nem is beszélve, hogy a készségeiket is alaposan megdolgoztatja egy jól megválasztott darab, akár a kommunikációról, memóriáról, vagy logikáról legyen szó. 

 

 

Ha a kommunikációra és az asszociációs készségre szeretnétek rágyúrni, a Betűkocka, Activity vagy Dixit a tökéletes választás egy hűvösebb társasjátékos estére. A Betűkockában minden a szavak körül forog! A lényeg, hogy a soron következő játékos minél gyorsabban mondjon egy szót a kiválasztott kezdőbetűvel. Az Activity segítségével könnyebben meg tudja majd tervezni a jövőben gyermeked, hogy pontosan mit is szeretne kifejezni szavaival, míg a Dixittel minden az asszociációról szól, és az nyer, aki leginkább rá tud hangolódni a másik gondolataira.

 

Inkább a memóriafejlesztésre szeretnétek hangsúlyt fektetni? A kisebbek imádni fogják a Halacskázó társasjátékot, amiben cuki halacskákat kell kihorgászni. A játékosoknak memóriájukat kell segítségül hívniuk, és felidézniük, hogy korábban melyik színű halacskát, hol fogták ki, ugyanis a párokat kell megtalálni. A nagyobbaknak pedig a Memory kínál szuper kártyajátékokat cuki állatkák képeivel. 

 

Amennyiben gyermeked logikáját szeretnéd megdolgoztatni, egy Thinkfun® készlettel nem lőhetsz mellé. A márka ötvözi a szórakozást és agytornát, méghozzá izgalmas, egyre nehezedő feladványokon keresztül, így a móka mellett intellektuális kihívással is szembe kell nézniük a játékosoknak.

 

Nem maradhat ki az univerzális játék, a puzzle sem! Egy szórakoztató kirakós akár csapatban, akár egyedül is játszható, és fejleszti többek között a vizuális érzékelést, kézügyességet, finommotorikát, térlátást és kitartást is.

 

Tipp: Olvasd el, hogy mi mindenre jó egy klassz puzzle!

Képek forrása: 1, 2, 3


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!