Magyar English


Hangolódjatok rá a sulira játékosan

- Blog

Hamarosan megkezdődik az új tanév, így ismét egy fix napirendhez kell igazodnia gyermekednek. Számos módon megkönnyítheted, hogy minél gördülékenyebben visszaszokjon a kis tanuló az iskolával járó mindennapi teendőkhöz. Olvasd el bejegyzésünket, melyben összeszedtük a legklasszabb játékokat, amelyek segítségedre lesznek ebben!

 

Kommunikációt fejlesztő játékok

A kommunikáció nagyon fontos az iskolai életben, csakúgy, mint a mindennapokban, hiszen ezen készség minél alaposabb elsajátításával tudja majd gyermeked kifejezni gondolatait, érzelmeit iskolatársainak, tanárainak. És hogy mit tehetsz azért, hogy minél ékesebb szókinccsel rendelkezzen a kis nebuló?

Mesélj neki! Nem kérdés, hogy ez az egyik legjobb mód arra, hogy gyermeked minél több szó birtokában legyen. Mindez ráadásul nemcsak azért jó, mert számos új kifejezéssel gazdagítja a kis mesehallgatót, de testi és lelki fejlődéséhez is elengedhetetlen! 

Tipp: Kíváncsi vagy, mi mindenre jó még egy lebilincselő mese? Olvasd el itt

 

Válassz szókincsfejlesztésre specializálódott készletet! Számos izgalmas, pont erre a célra kitalált játék közül találhatod meg gyermeked számára a legideálisabb darabot, ami nemcsak rengeteg új szót tanít neki, de gondolkodását is megdolgoztatja. Nézzünk pár példát!

Az Hedbanz tökéletes választás, hiszen egy ki-kicsoda társasjáték, amiben úgy tudja kitalálni a feladványt az a játékos, akin éppen a sor van, ha rengeteg kérdést feltesz róla.

A Betűkocka sem maradhat ki a felsorolásból, hiszen ebben a játékban tényleg minden a szavak körül forog! Az a lényege, hogy minél gyorsabban kell mondani egy szót a kiválasztott kezdőbetűvel, azonban azt utána le kell fordítani, így pedig egyre nehezebbé válik a játék.

 

Tudományos játékok

Egy tudományos készlet segítségével könnyedén visszarázódhat gyermeked a sulis mindennapokba, hiszen játék közben számos új ismeretre tehet szert. Az élményalapú oktatás nagyon hasznos, hiszen élvezetessé teszi a tanulást, ezáltal sokkal hatékonyabb lesz az emlékek megőrzése, hiszen pozitív érzések kapcsolódnak hozzájuk. Arról nem is beszélve, hogy világunkat is jobban megismerheti a kis felfedező: például kristályt növeszthet, napelemes robotot építhet, vagy időjárásfigyelő állomást hozhat létre.

 

Milyen egy jó tudományos játék?

  • Segíti a játékosokat a világ értelmezésében.
  • A problémák megoldására ösztönzi a játékosokat.
  • Kielégíti a játékosok kalandvágyát, kíváncsiságát.
  • Megtanítja a játékosoknak az alapvető tudományos elveket.

 

Gondolkodást, logikát fejlesztő játékok

A gondolkodást, logikát fejlesztő játékok alaposan megdolgoztatják gyermeked agyát, segítenek neki abban, hogy a fogalmakat megfelelően elvonatkoztassa, következtetéseket vonjon le, és a feladatok megoldására ösztönzik őt, ami nagyon fontos a tanórákon is. Ezáltal a későbbiekben nem okoz majd nehézséget neki, hogy megtervezze mindennapjait, és a logikát megkívánó feladatokban is szívesebben vesz majd részt.

A Thinkfun® készletek például ötvözik a szórakozást és az agytornát, méghozzá izgalmas, egyre nehezedő feladványokon keresztül, így ezek nemcsak kellemes időtöltést biztosítanak a játékosoknak, de intellektuális kihívás elé is állítják őket.

 

Különösen fontos az iskolában a koncentráció, melynek alakulását remekül támogathatjuk a figyelem fejlesztésével. Ennek egyik módja, ha a memóriát és a megfigyelő képességet célzó játékokat játsszunk, tökéletes választás például a Lynx, ami kicsit összetettebb egy hagyományos memóriajátéknál: szükségetek lesz éles szemekre, jó megfigyelésre és gyors reflexekre is!

 

Képek forrása: 1, 2, 3


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!