Magyar English


Így lehet egy-kettőre rend a gyerekszobában! – Kreatív játéktárolási tippek

- Blog

Nemcsak a rendrakás elbliccelése, hanem a praktikus játéktárolási módszerek hiánya is oda vezet, hogy a gyerekszoba leginkább egy csatatérhez hasonlít. Néhány kreatív játéktárolási ötlettel felveheted a kesztyűt a káosszal, és könnyebben tud majd rendet tenni és tartani a szoba kis lakója.

A sok játék örömforrás, és a gyerek fejlődését is támogatja, főleg ha felelős játékgyártók termékeit szerzed be, figyelembe véve a szakemberek ajánlásait. Ám a különböző játékok könnyen átveszik az uralmat a gyerekszoba felett, és a sok tárgy akár a gondos rendrakás után is azt a benyomást keltheti, hogy nagy a felfordulás, ami egy kis helyen még szembetűnőbb. Mutatunk pár tippet, hogyan lehetsz úrrá a látszólagos vagy valós rendetlenségen, hogy egy letisztultabb, harmonikusabb és tágasabb teret nyerjünk, ami a gyereknek is jobb lesz.

9 tipp, hogyan tárold a játékokat a helytakarékosság jegyében

  1. Ha az ajtó a szoba sarkánál van, de még akad pár centi az ajtófélfa és a fal között, hasznosítsd a helyet polcokkal! Így szuperül kihasználhatod az egyébként másra alkalmatlan teret, csak ügyelj arra, hogy a polcok ne lógjanak a nyíló ajtó útjába. Néhány apróságot, kis figurákat vagy könyveket és kifestőket borítóval kifelé kényelmesen tárolhatsz rajtuk.



Kép forrása: https://www.triedandtrueblog.com/forward-facing-bookshelves/

 

  1. Egy tornazsák is kiváló tárolója lehet az építőkockáknak vagy LEGO-nak. Ha ügyes vagy, akár magad is varrhatsz egy-két zsákot, így biztosan olyan mintájú és színű batyuk lesznek, amik kiegészítik a gyerekszoba stílusát.

 

Kép forrása: http://tonicoward.blogspot.com/2010/06/peek-boo-toy-sack-tutorial.html

 

  1. A becsukható ajtóval vagy elhúzható függönnyel ellátott szekrények és polcok is segítenek azzal, hogy elfedik a sok beszórt játékot és így az összevisszaságot. Ha viszont az a cél, hogy rögtön látszódjon, mit hol lehet megtalálni, akkor válassz áttetsző dobozokat!

 

  1. Helyet takaríthatsz meg egy falra szerelt, lenyitható asztallappal, ami használaton kívül felhajtva krétatáblaként is funkcionálhat. Akár kis tárolópolcokat is készíthetsz hozzá, így a ceruzák, kréták és filcek sem lesznek elől, ha éppen nincs rájuk szükség.

 

Képek forrása: http://www.ana-white.com/2011/09/flip-down-wall-art-desk-0

 

  1. Kötél és lécek segítségével mutatós hinta készíthető, ami a plüssök elhelyezésére szolgáló polcként funkcionálhat.

 

Kép forrása: https://www.itsalwaysautumn.com/stuffed-animal-swing-diy-hanging-toy-storage.html

 

  1. Ha nálad is rendszeresen kint marad pár szem LEGO a játék után, amire egy óvatlan pillanatban rálépve csillagokat látsz a kíntól, akkor ez a megoldás tetszeni fog. Az összehúzható szájjal ellátott zsákot széthúzva egy méretes játszószőnyeget kapsz, a játék végeztével pedig minden erőfeszítés nélkül csak össze kell húzni a szélénél, és a halom kocka egy szempillantás alatt már a zsák belsejében lesz. Persze bármilyen más játék tárolását is kényelmesen meg lehet oldani ezzel a praktikus eszközzel.

 

Kép forrása: https://familymaven.io/kidsactivities/kidsactivities/diy-lego-storage-pick-up-play-mat-x_Ul9BZQT0yOO-maX93DIQ/

 

  1. A szanaszét heverő Barbie babák ízléses tárolására is van ötletünk. Egy ajtóra helyezhető papucstároló mintájára babatároló zsebeket alakíthatsz ki, ami biztosan lenyűgözi majd a kislányodat.

 

Kép forrása: http://www.agirlandagluegun.com/2012/02/barbie-organizer.html

 

  1. Egy egyszerű mágnesszalag pedig a kisfiúk autóinak rendszerezését segíti.

 

 

Kép forrása: https://www.designdazzle.com/fabulous-ideas-kitchen-accessories-in-kids-rooms/

 

  1. Ha nincs az ágy alatt tároló, de hely volna hozzá, használd ki a lehetőséget, mert rengeteg játékot lehet így diszkréten őrizni. Válassz megfelelő magasságú gurulós tárolót!

 

Kép forrása: https://jaimecostiglio.com/2011/02/s-is-for-storage.html

 

Forrás


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!