Magyar English


Interaktív játékok gyerekeknek, korosztály szerint

- Blog

Az interaktív játékok egészen új és izgalmas játékélményt nyújtanak a gyermekeknek, így nem csoda, hogy számos gyerekszobában már megtalálhatóak ezek a játékszerek is. A mókázás közben szükség van a gyermekek reakciójára, aktivitására is, hiszen ezek a játékok lehetőséget kínálnak a kommunikációra, tanulásra, ráadásul a saját kezükkel, hangjukkal is bekapcsolódhatnak a játékba kicsik és nagyok egyaránt.

Cikkünkben sorra vettük, hogy mik az interaktív gyerek játékok előnyei és összeszedtük, hogy melyek a legideálisabb darabok az egyes korosztályok számára.

 

Az interaktív gyerekjátékok előnyei

A hangot adó, villogó játék sok szülő rémálma, mégis érdemes türelmesnek lenni, mert a kicsiknek remek szórakozás, ráadásul rengeteg területen és rendkívül hatékonyan képes fejleszteni a gyerekeket. Ez az összetett tudás nagyon hasznos lesz idősebb korukban, hiszen a kávéfőző beindításától az autóvezetésen át akár egészen a tudomány és technika világáig vezetheti őket.

De mire is jók az interaktív fejlesztő játékok?

Az interaktív beszélő játékok, amelyek képesek hangot és fény effekteket, illetve mozgást produkálni, egyszerre több érzékszervre hatnak, ami kitűnően stimulálja a gyermekek agyát. Ezeknek a játékoknak az egyik legnagyobb előnyük, hogy interakcióra késztetik a gyereket, ezáltal hozzájárulnak az akció-reakció és az ok-okozati összefüggések megértéséhez. 

Továbbá fejlesztik a 

  • színérzékelést,
  • a hallást,
  • a látást,
  • a tapintást,
  • a kognitív képességeket,
  • a finommotoros készségeket,
  • és a kreativitást.

Ha úgy döntöttél, hogy megleped egy ilyen játékkal gyermekedet, fontos, hogy körültekintően válassz, és korának megfelelő, biztonságos játékot tegyél a kosaradba. A következőkben arról olvashatsz, hogy melyik korosztály számára milyen interaktív játékot válassz!

 

Milyen az ideális interaktív játék babáknak?

A gyermek életének első hónapjai a legmeghatározóbb időszak a fejlődés szempontjából. A csecsemők legelőször a szüleiken keresztül jönnek rá, hogy a cselekedeteiknek következménye van. A világ felfedezéséhez azonban különféle játékokkal is támogathatod őket.

  • 0-3 hónapos korig:

A legkisebbek számára érdemes újszülött fejlesztő játékok közül választani, amelyek kellemes tapintásúak és dallamos hangot adnak ki, ezzel elősegítve a pihentető alvást. 

  • 3-6 hónapos korig:

3 hónapos kortól már bemutathatod neki a csörgőket, rágókákat vagy akár a játszószőnyeget is.

  • 6-9 hónapos korig:

A különféle elemes játékok, amelyek zenélnek, mozognak és új dolgok felfedezését kínálják.

  • 9 hónapos kortól:

Az interaktív plüss játékok, például egy játék kutya ideális választás, hiszen ezek a kis kedvencek pillanatok alatt gyermeked szívébe lopják magukat, és megtanítják neki, hogy a gondoskodás nemcsak szükséges, de szórakoztató is.

 

Interaktív játékok gyerekeknek 1-3 éves korig

Ez az időszak elsősorban a mozgásfejlődésről és a beszéd fejlesztéséről szól. Szerencsére jobbnál jobb interaktív fejlesztő játékok közül válogathatsz ebben az időszakban is. Nézd!

  • 1 évestől 18 hónapos korig:

Az interaktív játékok gyerekeknek ebben a korban elsősorban a memóriafejlesztést szolgálják, miközben szórakoztatják is a kicsiket.

  • 18 hónaptól - 2 éves korig:

Másfél éves kor környékén a mozgás és a beszéd egyaránt ugrásszerűen fejlődik, így érdemes olyan interaktív gyerek játékok közül választani, amelyek játszva fejlesztik a gyerek szókincsét és finommotoros készségeit.

  • 2-3 éves korig:

Továbbra is hangsúlyos a beszédfejlődés. Ebben sokat segíthetnek az interaktív beszélő játékok.

 

A legjobb interaktív játékok 3 éveseknek és nagyobbaknak

A 3 éves kor fontos mérföldkő a gyerekek életében, hiszen az óvodáskor kapujába érve óriási változások várnak ezekre a csöppségekre. De melyek a legszórakoztatóbb interaktív játékok az ovikezdés időszakában?

  • 3-4 éves korig:

Ebben az időszakban nagy hangsúly kerül az új barátságok kialakulására és ismeretek megszerzésére. Ilyenkor a legjobb interaktív játékok lányoknak egyértelműen a babák, azonban egy interaktív baba a kisfiúk számára is örömet fog okozni!

  • 4-6 éves korig:

Az iskolakezdés előtt sok gyerek már érdeklődik a számok és betűk világa iránt. Ebben az időszakban szórakoztató könyvek segítségével is fejleszthetik magukat.

 

Fejlesztő interaktív játékok iskolásoknak

Az iskola a következő hatalmas mérföldkő a kicsik életében. Ebben az időszakban teljesen kinyílik számukra a világ, rengeteg új ismerettel és tudással gazdagodnak. Ahogy kezdik kialakítani az érdeklődésüket, egyre összetettebb játékok válnak ideálissá a számukra.

  • Interaktív játékok 6 éves kortól:

Amennyiben gyermeked érdeklődik a technológia iránt, és lenyűgözik a robotok, egy interaktív robot lesz a megfelelő választás neki! Egy interaktív játék robot mindent tud, amire egy kis felfedezőnek szüksége lehet!

interaktív fejlesztő játékok

 

  • Interaktív játékok a legnagyobbaknak:

Ahogy gyarapodnak az ismereteik, úgy egyre nehezebb a kicsiket egyszerű interaktív gyerek játékok segítségével lekötni. Napjainkban már nem lehet elmenni szó nélkül a videójátékok és más interaktív digitális játékok mellett, azonban fontos, hogy ebbe a világba csak a megfelelő kontroll mellett engedd be őt.

Az interaktív játékok lányoknak és fiúknak, kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt nagyon hasznosak. Fontos, hogy mindig a gyerekek korának megfelelő játékot válassz, hiszen egy csecsemő egészen másmilyen játékokat képes felfogni és használni, mint egy iskolás. 

 

Akár pihe-puha interaktív plüss játékot keresel kisbabádnak, akár játék robot után kutatsz iskolás gyermekednek, webáruházunkban biztosan megtalálod, amit keresel!


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!