Magyar English


Kicsik és nagyok focilázban

- Blog

Az emberek figyelme júniustól Európa egyik kedvenc sporteseményére, a labdarúgó-Európa-bajnokságra összpontosul, hogy ki-ki a saját vagy más szimpatikus ország csapatának drukkoljon. A foci nem csak a kicsiket, és nem csak a fiúkat szólítja meg, hiszen ilyenkor szinte mindenkit elkap a fociláz, ami sok közös program apropójául szolgál, és sok szép élményt nyújthat a gyerekeknek is.

Apával lenni jó

Ha fociról van szó, az apukák arcára is kiül a lelkesedés, és szívesen izgulják végig a meccseket csemetéjükkel. Az Eb nyomon követése erős kapoccsá válhat szülő és gyerek között. Egy csapatnak drukkolnak, beöltöznek a csapat színeibe, továbbá apa elmagyarázza a játék szabályait és a meccs eseményeit. 

Ha már úgyis a labdarúgásról szól minden, a gyerekek az Eb során kiválasztott kedvencek bőrébe is szívesen bújnak, és maguk is a futball élvezetének hódolnak az udvaron. Persze a szabadtéri játék még boldogabb, ha apa is részt vesz benne. Ez minőségi együtt töltött idő, ami a csöppség esetében az alábbi pozitívumokkal jár:

  • egy időre elhomályosítja a hétköznapi gondokat,
  • fejleszti a jellemet,
  • stabilabb érzelmi hátteret biztosít,
  • értékekre és a szabályok betartására tanít,
  • illetve önismereti tréningnek is kiváló.

 

A REGIO JÁTÉK kínálatában az egészen kicsiknek való puha gumilabdán át a komolyabb műbőr és bőr focilabdáig többféle szín és minta közül válogathatunk, ha pedig esik az eső, a csocsó nyújt megoldást a focira éhezőknek. 

 

Miért jó, ha focizik a gyerek?

A labdarúgás talán a legkedveltebb sport, szinte minden kisfiúnak van egy példaképe a sztárfutballisták között, akire felnéz. Ezt a motivációt felhasználva könnyű a testmozgásra nevelés. A foci mint sport növeli az erőnlétet, fejleszti a mozgást és koordinációt, levezeti a felesleges energiát, együttműködésre nevel, és amennyiben a friss levegőn játsszák, még a bőséges oxigénellátásról is gondoskodik. Továbbá a csapatjáték által a gyerek egy közösség része lehet: megtanul beilleszkedni, csapatban gondolkodni, illetve a „valahová tartozás” érzése magabiztosabbá teheti.

 

A focival mindenki nyer. Elő a focilabdával!

 

Jó szurkolást és élvezetes játékot mindenkinek!


Népszerű bejegyzések


Ne maradj le exkluzív tartalmainkról, ajánlatainkról!
Iratkozz fel a hírlevelünkre:
Kövess Facebookon!